Recite zbogom celulitu: prednosti EMS treninga

Celulit može biti frustrirajući i neprijatan problem za mnoge žene.

To je estetski problem koji se javlja kod većine žena, iako se može pojaviti i kod muškaraca. On se javlja zbog nakupljanja masnih naslaga ispod kože, što rezultira „pomodrim“ ili „mrežastim“ izgledom kože na nogama, stomaku i drugim delovima tela. Žene ga smatraju neestetskim jer se često smatra da je idealna koža glatka i bez bora. Osim toga, celulit se često povezuje sa stilom života, što ga čini još neugodnijim za one koji se osećaju krivima zbog svog izgleda.

Ali da li ste znali da trening sa elektro-stimulacijom mišića (EMS) može da pomogne?

Postoji efikasno rešenje!

EMS trening je metoda vežbanja koja koristi električne impulse za kontrakciju mišića. Ova povećana mišićna aktivnost pomaže u povećanju protoka krvi, jačanju metabolizma i sagorevanju masti. Ovo može pomoći da se smanji izgled celulita zatezanjem i toniranjem kože.

Još jedna prednost EMS treninga je da cilja na određene mišićne grupe, omogućavajući vam da se fokusirate na delove tela gde je celulit najzastupljeniji, kao što su butine i kukovi. Radeći na ovim područjima, mišići ispod kože postaju čvršći, što može pomoći u smanjenju pojave celulita.

I ne samo to, EMS trening takođe podstiče proizvodnju kolagena, koji je glavni protein koji se nalazi u koži, pomaže u jačanju i učvršćivanju kože, kao i pruža elastičnost, na taj način će smanjiti izgled kože narandžaste kore.

Pored toga, EMS trening je trening sa malim uticajem koji je nežan za zglobove, što ga čini pogodnim za one sa povredama ili drugim fizičkim ograničenjima.

Sve u svemu, EMS trening može biti efikasan i efikasan način za smanjenje pojave celulita. Ciljanjem na određene mišićne grupe, ubrzavanjem metabolizma i promovisanjem proizvodnje kolagena, može pomoći u učvršćivanju i toniranju kože, što rezultira glatkijim i mlađim izgledom. Konsultujte se sa profesionalnim trenerom da biste postigli najbolje rezultate.